Regulacja zaworów M3 E46 pytanie podstawowe
Re: Regulacja zaworów M3 E46 pytanie podstawowe
Plytki mozna kupic pojedynczo.
Nr-y, grubosci i orientacyjne ceny (czesc nr 19):
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... cam_shaft/
Nr-y, grubosci i orientacyjne ceny (czesc nr 19):
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... cam_shaft/
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
-
Zrobione. Wszystko jest O.K.
Luzy zaworowe w normie i bez wymiany nawet jednej płytki.
Jaki koszt?robert2309 pisze:Zrobione. Wszystko jest O.K.

Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl
-
300 pln
Nikt na pewno nie zgadnie co było.
Dziwi mnie tylko fakt, że mechanik do którego miałem zaufanie i ceniłem jako fachowca nie chciał się podjąć roboty i okłamał mnie najprawdopodobniej, że wogóle zaglądał do M.
Koledzy zerknęli i zrobili.
Wszystko w normie, żadnych płytek nie wymieniali tylko odpowiednio powkładali, że luzy są takie jak trzeba. Zajęło im to około 5 godzin.
Czasem i mi pofarci się.
Nikt na pewno nie zgadnie co było.
Dziwi mnie tylko fakt, że mechanik do którego miałem zaufanie i ceniłem jako fachowca nie chciał się podjąć roboty i okłamał mnie najprawdopodobniej, że wogóle zaglądał do M.
Koledzy zerknęli i zrobili.
Wszystko w normie, żadnych płytek nie wymieniali tylko odpowiednio powkładali, że luzy są takie jak trzeba. Zajęło im to około 5 godzin.
Czasem i mi pofarci się.

Odgrzewam stary temat, ale nie chciałem zakładać nowego o tym samym.
Jak wygląda aktualnie sprawa regulacji zaworów w M3 E46 - ktoś z forum potrafi to zrobić w normalnej cenie ? Może jakiś mechanik z kujawsko-pomorskiego godny polecenia ?
Jak wygląda aktualnie sprawa regulacji zaworów w M3 E46 - ktoś z forum potrafi to zrobić w normalnej cenie ? Może jakiś mechanik z kujawsko-pomorskiego godny polecenia ?
Spokojnie można zrobić to samemu, a jak nie to każdy ogarnięty mechanik to zrobi bez problemu.
Dokładnie tak jak napisał Bombel. Jedyny problem to płytki. Albo trzeba kupić zestaw (ok. 1000zł), albo zdjąć pokrywę głowicy, pomierzyć, zamówić potrzebne (bodajże 10zł sztuka), poczekać tydzień albo 2.
-
mam takie pytanko gdzie regulowaliscie zawory jaki koszt najlepiej w lubelskim jak byscie kogos znali kto sie zna na tym.
Warsztat Wawka
Witam
ktoś może polecić coś w Warszawie ostatecznie Radomiu? chodzi mi o warsztat który to zrobi dobrze i w rozsądnej kwocie?
ktoś może polecić coś w Warszawie ostatecznie Radomiu? chodzi mi o warsztat który to zrobi dobrze i w rozsądnej kwocie?
paccoo, każdy ogarnięty mechanik to zrobi. Jak masz przyzwoitego, zaufanego mechanika to po prostu do niego podjedź.
W Radomiu to Bosch Auto Service na Kierzkowskiej. Robią to bardzo tanio i robili wiele razy.
Panowie, poniewaz auto ma juz 150tys a podejrzewam ze regulacji nikt w nim wczesniej nie robil postanowilem sam sie za to zabrac...
jestem po zmierzeniu "luzow" co sie okazalo...na 24 plytki, 19 jest ok i nie odstaje od normy /wrecz sa idealnie/ , a 5 jest za ciasno....bede zamawial plytki mneijsze zeby zwiekszyc luz...i tu moje pytanie ... gdyby tak zostalo... jakie moga byc objawy, ewentualne skutki itd...
Czy ktos spotkal sie z tym e bylo za ciasno??
regulowalem 0,18-0,23 na dolotowym, 0,28-0,33 na wydechowym
jestem po zmierzeniu "luzow" co sie okazalo...na 24 plytki, 19 jest ok i nie odstaje od normy /wrecz sa idealnie/ , a 5 jest za ciasno....bede zamawial plytki mneijsze zeby zwiekszyc luz...i tu moje pytanie ... gdyby tak zostalo... jakie moga byc objawy, ewentualne skutki itd...
Czy ktos spotkal sie z tym e bylo za ciasno??
regulowalem 0,18-0,23 na dolotowym, 0,28-0,33 na wydechowym
Objawy za ciasnych luzów zaworowych nie są grożne
. Przestaje pracować tylko jeden cylinder. A jak się jeszcze polata to i następny przestanie.

ZJAR
Też polecam.Bombel pisze:W Radomiu to Bosch Auto Service na Kierzkowskiej. Robią to bardzo tanio i robili wiele razy.
ZJAR
ogolnie to dziwna sprawa, ja sie nastawialem na luzy a tu zaciasnojackson pisze:Objawy za ciasnych luzów zaworowych nie są grożne. Przestaje pracować tylko jeden cylinder. A jak się jeszcze polata to i następny przestanie.